Αρχική / Ταινίες/DVD/Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ
Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ

Κωδικός: -16944

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

    5000320

Τιμή 4,99 €

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 Η ιστορία μας εξελίσσεται στην πανέμορφη Βιέννη του 1920 και ξεκινά όταν ο πολυαγαπημένος θείος της 9χρονης, μοναχικής Μαίρης, της χαρίζει μια ξύλινη κούκλα που, χάρις στην φαντασία της μικρής, ζωντανεύει.
Η κούκλα, λοιπόν, που συστήνεται με το όνομα “NC” (Nutcracker, δηλαδή Καρυοθραύστης), οδηγεί την μικρή Μαίρη σ’ ένα μαγικό ταξίδι σε μια άλλη διάσταση, εκεί που τα παιχνίδια παίρνουν ανθρώπινη μορφή και το κάθε τι εμφανίζεται 10 φορές μεγαλύτερο.
Ο κίνδυνος όμως παραμονεύει με την μορφή του Βασιλιά Πόντικα, της σατανικής μητέρας του και της ποντικομούρικης στρατιάς τους, που έχουν βάλει σκοπό να κατακτήσουν την ανθρωπότητα.
Κι όταν ο “NC” αιχμαλωτίζεται από τον ποντικοστρατό και παραλύει από ένα κακιασμένο ξόρκι, είναι στο χέρι της Μαίρης να τον ελευθερώσει, με την βοήθεια των φίλων της… των Παιχνιδιών αλλά και του εκνευριστικού αδερφού της Μαξ.

Φυσικά και πρόκειται για το πασίγνωστο, θεαματικό, λαμπερό, Χριστουγεννιάτικο και πολύ διασκεδαστικό παραμύθι για όλη την οικογένεια.
Βασίζεται στην πασίγνωστη ιστορία «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιά Πόντικας» του E. T. A. Hoffmann (1776 – 1822) που με την σειρά της ενέπνευσε τον Tchaikovsky να δημιουργήσει το 1892 το μπαλέτο του «Ο Καρυοθραύστης».

Εδώ, στη σκηνοθεσία ο Andrey Konchalovskiy (Το Τρένο της Μεγάλης Φυγής), που κάνει, όντως, ένα πολύ θεαματικό comeback συνυπογράφοντας και το σενάριο με τον Chris Solimine.

Οι μελωδίες των τραγουδιών της ταινίας είναι διασκευές εκείνων που συνέθεσε ο Tchaikovsky για το μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης».

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Καρυοθραύστης» σαν ταινία ή ντοκιμαντέρ, έχει μεταφερθεί στη μεγάλη ή μικρή οθόνη περίπου 45 φορές, ξεκινώντας από το έτος 1957…

Α, και πρωταγωνιστεί η Elle Fanning, νεότερη αδερφή της διάσημης και πολύ ταλαντούχας Dakota
Αναλογία εικόνας 16:9 / 2.35:1
Ήχος ταινίας 5.1 DOLBY DIGITAL
Έτος παραγωγής 2010
Διάρκεια ταινίας 110
Βαθμολογία Ταινίας 6.30000019
Κυκλοφορία 2011-11-30
Κατηγορία Για όλη την Οικογένεια, Φαντασίας, Δραματικές - Κοινωνικά

Σχετικά Προϊόντα