Στις 18 Ιουλίου ανέβηκε το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας με τίτλο Top Gun: Maverick και πριν περάσουν 15 ώρες έχει ήδη φτάσει στις 8 εκατομμύρια προβολές!

Η ταινία διαδραματίζεται 33 χρόνια μετά το Top Gun. Ο κεντρικός χαρακτήρας Μάβερικ είναι πλέον εκπαιδευτής πιλότος.

Το Top Gun: Maverick σχεδιαζόταν ήδη από το 2010. Χωρίς να έχουν δεδομένη την παρουσία του Tom Cruise, η δράση θα εστίαζε σε drones και όχι σε αεροπλάνα και πιλότους, ενώ ο ρόλος του Μάβερικ θα ήταν πολύ μικρότερος.

Όμως τα σχέδια ανατράπηκαν χάρη στην εμβληματική παρουσία του Tom Cruise, που στα 57 του χρόνια είναι το ίδιο (ή και περισσότερο!) κατάλληλος να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία δράσης, χάρη στην άψογη φυσική του κατάσταση, που του επιτρέπει να γυρίζει χωρίς ντουμπλάρισμα ακόμη και τις πιο επικίνδυνες σκηνές!

Ο σκηνοθέτης του Top Gun, Tony Scott, είχε αναλάβει τη σκηνοθεσία, όμως αυτοκτόνησε πριν προχωρήσει η παραγωγή. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Joseph Kosinski, με τον οποίο ο Tom Cruise είχε συνεργαστεί στην ταινία Oblivion.

Η ταινία είχε προγραμματιστεί να αρχίσει τις προβολές της μέσα στο καλοκαίρι του 2019, όμως τα πολύπλοκα οπτικά εφέ και οι δύσκολες σκηνές στον αέρα χρειάστηκαν τελικά περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται τον Ιούνιο του 2020 και οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες!

Στο μεταξύ απολαμβάνουμε το τρέιλερ!