Νεκρωταφείο ζώων

Pet Semetary

Παίζουν: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow

Σκηνοθεσία: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer

Κατηγορία: Θρίλερ τρόμου – μυστηρίου

IMDB: 5.9

Ο Λούις και η Ρέιτσελ Κριντ μαζί με τα δυο τους παιδιά, Γκέιτζ και Έλι, μετακομίζουν σε μία μικρή πόλη. Οι κάτοικοι τους υποδέχονται και τους ενημερώνουν για το Νεκρωταφείο Ζώων της περιοχής. Όταν ένα φορτηγό σκοτώνει τη γάτα των Κριντ, ο Λούις τη θάβει εκεί. Σύντομα όμως θα καταλάβει το λάθος του… 

Γιατί να το δω

 1. Γιατί βασίζεται σε ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία του Stephen King και στην ομώνυμη ταινία του 1989. 
 2. Για την πληθώρα των αναφορών σε άλλες ταινίες βασισμένες σε βιβλία του συγγραφέα. 
 3. Γιατί, παρά τους αξιόλογους ηθοποιούς που συμμετέχουν, την παράσταση κλέβουν οι καλά εκπαιδευμένες γατούλες στο ρόλο της Church. 

Ήξερες ότι:

 • Ο ανορθόγραφος τίτλος του βιβλίου και ακολούθως και της ταινίας, οφείλεται στην ταμπέλα του νεκροταφείου, γραμμένη από μικρά παιδιά. 
 • Ο συγγραφέας Stephen King είχε δηλώσει για το Νεκρωταφείο Ζώων ότι είναι το πιο τρομακτικό του βιβλίο. 
 • Καθώς η προηγούμενη ταινία είχε ανεβάσει ψηλά τον πήχη, οι δημιουργοί της φετινής ταινίας ήθελαν να προσφέρουν στους θεατές κάτι αξιόλογο και πρωτότυπο, αλλά διατηρώντας την ατμόσφαιρα και το ύφος του βιβλίου. Υπάρχουν διαφορές με την πρώτη ταινία, αλλά και με το βιβλίο. 
 • Η σημαντικότερη διαφορά, όμως, είναι το τέλος της ταινίας. Γυρίστηκαν διαφορετικές εκδοχές και προβλήθηκαν σε κοινό. Η αγαπημένη έκδοση του κοινού ήταν αυτή που επικράτησε. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο, θα εκπλαγούν με τις ανατροπές της ταινίας. 
 • Στο σύμπαν του Stephen King η πόλη Lundlow βρίσκεται περίπου μια ώρα μακριά από το Castle Rock, όπου διαδραματίζονται τα βιβλία Νεκρή Ζώνη, Κούτζο, Το πρόσωπο του φόβου, Χρήσιμα Αντικείμενα, καθώς και το βιβλίο, Castle Rock, στο οποίο βασίζεται και η ομώνυμη σειρά. 
 • Ενώ η Ρέιτσελ (που υποδύεται η Amy Seimetz), έχει κολλήσει στην κίνηση βλέπουμε μία ταμπέλα που δείχνει το δρόμο για το Ντέρι, την πόλη όπου διαδραματίζεται το βιβλίο και η ταινία Το Αυτό. 
 • Όταν ξεκινάει τη νέα του δουλειά, ο Λούις (που υποδύεται ο Jason Clarke) αναφέρει ότι στην προηγούμενη δουλειά του έκανε τη νυχτερινή βάρδια – δηλαδή την Graveyard shift, αναφορά στο ομώνυμο βιβλίο του Stephen King. 
 • Σε διάφορα σημεία της ταινίας υπάρχουν ακόμη αναφορές στα βιβλία Κάρι, Η Λάμψη, Κούτζο και Το Μάτι της Γάτας. 
 • Για το ρόλο της γάτας Τσερτς (το όνομα είναι συντόμευση του Γουίνστον Τσέρτσιλ), εκπαιδεύτηκαν πέντε γάτες. Από αυτές, οι τρεις που τελικά εμφανίστηκαν στην ταινία, μετά το πέρας των γυρισμάτων υιοθετήθηκαν από τους εκπαιδευτές τους. Τώρα έχουν δικούς τους λογαριασμούς στο Instagram! 
Fun Deals
Smile

Shazam!

Παίζουν: Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel

Σκηνοθεσία: David F. Sandberg

Κατηγορία: Κωμωδία, Περιπέτεια, Σούπερ ήρωες

IMDB: 7.3

Ο 15χρονος Μπίλι Μπάτσον είναι ένα εγκαταλελειμμένο παιδί που προκαλεί πάντα προβλήματα στις οικογένειες στις οποίες η πρόνοια αναθέτει την ανατροφή του, με το πείσμα του να βρει την πραγματική του οικογένεια. Η τύχη του χαμογελά όταν ο μάγος Shazam τον επιλέγει και του χαρίζει την ικανότητα να μετατρέπεται σε υπερήρωα κάθε φορά που λέει το όνομα Shazam! Η διασκέδαση ξεκινά για τον Μπίλι και τον φίλο του, Φρέντι, μέχρι που εμφανίζεται ο σατανικός αντίπαλός του, Dr. Thadeus Sivana

Ευτυχισμένος Λάζαρος

Happy as Lazzaro - Lazzaro felice

Παίζουν: Adriano Tardiolo, Agnese Graziani, Alba Rohrwacher

Σκηνοθεσία: Alice Rohrwacher

Κατηγορία: Κοινωνική, Φαντασίας

IMDB: 7.6

Σε ένα απομονωμένο χωριό της Ιταλίας, η μαρκησία Αλφονσίνα ντε Λούνα εκμεταλλεύεται τους χωρικούς, χωρίς εκείνοι να το αντιλαμβάνονται. Ο νεαρός αγρότης Λάζαρο είναι τόσο καλόβολος και πρόθυμος να προσφέρει τη βοήθειά του, που όλοι τον θεωρούν χαζούλη. Ο έφηβος γιος της μαρκησίας, Τανκρέντι βαριέται αφόρητα στο χωριό. Πείθει το Λάζαρο να τον βοηθήσει να σκηνοθετήσει την απαγωγή του! Αυτή η συμμαχία και η περίεργη φιλία αλλάζει για πάντα τη ζωή του Λάζαρο…

Νέες Κυκλοφορίες Για Ενοικίαση

Νέες Κυκλοφορίες Για Αγορά