Ο Φαροφύλακας

The vanishing - Keepers

Παίζουν: Gerard Butler, Peter Mullan, Connor Swindells

Σκηνοθεσία: Kristoffer Nyholm

Κατηγορία: Θρίλερ αγωνίας, μυστηρίου

IMDB: 5.8

Τρεις φαροφύλακες έχουν βάρδια σε ένα απομονωμένο, ακατοίκητο νησί απέναντι από τις δύσβατες ακτές της Σκωτίας. Η ρουτίνα τους διαταράσσεται όταν βρίσκουν έναν θησαυρό. Χωρίς να ξέρουν από πού προήλθε ή σε ποιον ανήκει, αρχίζουν να διαφωνούν μεταξύ τους για το πώς θα κινηθούν. Τα γεγονότα κορυφώνονται και τρεις τίμιοι άνδρες πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις. 

Γιατί να το δω

 1. Γιατί η ταινία προτείνει τη δική της ερμηνεία για ένα μυστήριο που, πάνω από 100 χρόνια μετά, παραμένει άλυτο!
 2. Γιατί η ταινία είναι γυρισμένη στα πανέμορφα τοπία της Σκωτίας. 
 3. Γιατί τέσσερις διαφορετικοί φάροι (άλλοι για εσωτερικά και άλλο για εξωτερικά γυρίσματα) συνθέτουν την εικόνα του φάρου της ιστορίας. 

Ήξερες ότι:

 • Το Δεκέμβρη του 1900 οι τρεις φαροφύλακες που είχαν βάρδια στο νησί Έιλαν Μορ στα νησιά Φλάναν στη Σκωτία εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. 
 • Ο φάρος στα νησιά Φλάναν ξεκίνησε να χτίζεται το 1895 και λειτούργησε για πρώτη φορά το Δεκέμβρη του 1899.
 • Το νησί δεν κατοικούνταν. Είχε μόνο ένα παρεκκλήσι. Για αιώνες βοσκοί πήγαιναν εκεί τα πρόβατά τους για να βοσκήσουν, όμως φοβόντουσαν ότι το νησί ήταν στοιχειωμένο και έφευγαν πάντα πριν τη δύση του ηλίου. 
 • Το Δεκέμβρη του 1900 στο νησί έμεναν τρεις φαροφύλακες, οι Τζέιμς Ντουκάτ, Τόμας Μάρσαλ και Ντόναλντ ΜακΆρθουρ. 
 • Στις 26 Δεκεμβρίου του 1900 το πλοίο Έσπερος έφτασε στο νησί για να αφήσει προμήθειες. Παρά τα σινιάλα προς τους φαροφύλακες και τους πυροβολισμούς, κανείς δεν εμφανίστηκε για να παραλάβει. 
 • Ο καπετάνιος ανησύχησε, έριξε άγκυρα και κατέβηκε με το πλήρωμά του για να δει τι συμβαίνει. Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, οι λάμπες σβησμένες και το τζάκι υπήρχαν στάχτες. Πάνω στο τραπέζι ήταν ριγμένο το ένα αδιάβροχο πανωφόρι, ενώ τα άλλα δύο έλειπαν. Στο τραπέζι υπήρχε φαγητό και μία καρέκλα ήταν πεσμένη. Όλα έδειχναν ότι κάποιος είχε φύγει βιαστικά αφήνοντας στη μέση το φαγητό του και το παλτό του, παρά το έντονο κρύο και τους κανόνες ασφαλείας που το απαιτούσαν.
 • Το ημερολόγιο των φαροφυλάκων αντί να ρίξει φως στην υπόθεση, έκανε τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα. Στις 12 Δεκεμβρίου ο Τόμας Μάρσαλ έγραφε στο ημερολόγιο ότι καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σάρωναν το νησί. Ο Ντόναλντ Μακάρθουρ φαίνεται να είχε πέσει σε κατάθλιψη και έκλαιγε – πράγμα περίεργο για έναν σκληροτράχηλο, καυγατζή και έμπειρο ναυτικό. Από την άλλη ο Τζέιμς Ντουκάτ ήταν πολύ ήσυχος. Καθώς οι κακοκαιρία συνεχιζόταν, οι τρεις άνδρες προσεύχονταν και ανησυχούσαν για τη ζωή τους. Αναρωτιέται κανείς γιατί να φοβούνται την κακοκαιρία σε έναν καινούργιο φάρο πολλά μέτρα πάνω από τη θάλασσα. 
 • Το πιο περίεργο όμως ήταν ότι εκείνες της μέρες ο καιρός ήταν καλός, κάτι που αποδεικνύεται από το ότι ο φάρος ήταν ορατός από κοντινά νησιά!
 • Μέσα σε αυτά τα 120 χρόνια που έχουν περάσει από το γεγονός, έχουν διατυπωθεί άπειρες θεωρίες για το τι συνέβη, που ποικίλουν από καυγά μεταξύ των φαροφυλάκων μέχρι απαγωγή από εξωγήινους! Δυστυχώς καμία θεωρία δεν έχει επιβεβαιωθεί. 
 • Το άλυτο μυστήριο των νησιών Φλάναν εξακολουθεί να προκαλεί το ενδιαφέρον, ενώ έχει εμπνεύσει τις υποθέσεις της ταινίας Ο Φαροφύλακας, επεισοδίου της σειράς Dr Who, της όπερας The Lighthouse, ακόμη κι ενός τραγουδιού των Genesis, το "The Mystery of Flannan Isle Lighthouse". 

Fun Deals
Smile

Βερολίνο σ' αγαπώ

Berlin, I love you

Παίζουν: Keira Knightley, Helen Mirren, Luke Wilson

Σκηνοθεσία: Διάφοροι σκηνοθέτες

Κατηγορία: Σπονδυλωτή, αισθηματική

IMDB: 4.4

Μετά το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Ρίο, το Βερολίνο είναι η επόμενη πόλη που εμπνέει τις δέκα ρομαντικές ιστορίες της ταινίας. Ένδεκα διακεκριμένοι σκηνοθέτες εμπνέονται από την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και τον έρωτα. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, άγγελοι και ένα αυτοκίνητο που μιλάει συναντιούνται, συζητούν, ερωτεύονται και χάνονται. 

Ο Μαγικός Κήπος

Tall Tales

Με τις φωνές των: Θοδωρή Τσουανάτου, Ελενας Δελακούρα, Τάνιας Παλαιολόγου 

Σκηνοθεσία: Arnaud Bouron, Antoon Krings

Κατηγορία: Animation για όλη την οικογένεια

IMDB: 4.5

Στο χωριό με τα Ζουζούνια, όλοι αγαπούν τη Βασίλισσα Μαργαρίτα. Όλοι εκτός από τη ζηλιάρα ξαδέλφη της, Γουέντι, η οποία σχεδιάζει να την εκθρονίσει και να πάρει τη θέση της. Καταστρώνει την απαγωγή της και πείθει όλους ότι ένοχος είναι ο Απόλλο, ένας περιπλανώμενος καλλιτέχνης. Τώρα ο Απόλλο, με τη βοήθεια των νέων του φίλων, είναι ο μόνος που μπορεί να ηγηθεί της επικίνδυνης αποστολής για να σώσει τη Μαργαρίτα και το μελίσσι!

Νέες Κυκλοφορίες Για Ενοικίαση

Νέες Κυκλοφορίες Για Αγορά