Captain Marvel

Παίζουν: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn

Σκηνοθεσία: Anna Boden, Ryan Fleck

Κατηγορία: Περιπέτεια φαντασίας, Σούπερ ήρωες

IMDB: 7.0

1995. Η Βερς, ηρωίδα πολεμίστρια της φυλής Κρι του πλανήτη Χάλα, βασανίζεται από εφιάλτες. Απάγεται από τους Σκραλς, εξωγήινους με τη δυνατότητα να αλλάζουν μορφή. Στην προσπάθειά της να αποδράσει, πέφτει στη Γη. Με τη βοήθεια του πράκτορα Νικ Φιούρι και ενώ οι Σκραλς ψάχνουν να τη βρουν, πρέπει να ανακαλύψει την αλήθεια για το γήινο παρελθόν της. 

Γιατί να το δω

 1. Γιατί είναι η 21η ταινία του σύμπαντος της Marvel και η πρώτη με γυναίκα ως κεντρική ηρωίδα!
 2. Για την υπέροχη μουσική της δεκαετίας του ’90 που χρωματίζει την ταινία: Des'Ree - You Gotta Be, No Doubt - Just a Girl, Garbage - I'm Only Happy When It Rains, TLC - Waterfalls, Salt-N-Pepa - Whatta Man και πολλά ακόμη!
 3. Για τις σκηνές μετά τους τίτλους τέλους, στις οποίες μας έχει συνηθίσει η Marvel, όπου ακούγεται για πρώτη φορά το όνομα Captain Marvel και μας κάνουν να περιμένουμε με αγωνία την επόμενη ταινία!

Ήξερες ότι:

 • Στο σύμπαν της Marvel δεν υπάρχει μόνο ένας χαρακτήρας με το όνομα Captain Marvel, αλλά οκτώ και μάλιστα και των δύο φύλων. Σε αυτή την ταινία κεντρικό πρόσωπο είναι η Κάρολ Ντάνβερς, μία πιλότος που αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις ύστερα από ένα ατύχημα με ένα εξωγήινο σκάφος, που στα κόμικς αναφέρεται ως Ms. Marvel. Η ιστορία της όμως εμπλουτίζεται και με στοιχεία από κάποιους άλλους χαρακτήρες με τον τίτλο Captain Marvel και έτσι αποκτά πχ προβλήματα μνήμης. 
 • Είναι η πρώτη ταινία της Marvel που ο κεντρικός χαρακτήρας είναι γυναίκα, η μουσική έχει γραφτεί από γυναίκα, ενώ από τους πέντε σεναριογράφους μόνο ο ένας είναι άντρας! Η πρεμιέρα της στον κινηματογράφο έγινε την Ημέρα της Γυναίκας! Η μόνη εξαίρεση στο φεμινιστικό αυτό κλίμα, είναι η Goose, η γάτα που πρωταγωνιστεί, που στην πραγματικότητα είναι αρσενική και ονομάζεται Reggie! 
 • Η πρωταγωνίστρια Brie Larson είναι αλλεργική στις γάτες, οπότε όλες οι σκηνές της με την Goose είναι αποτέλεσμα μοντάζ. 
 • Η Brie Larson προπονούνταν τέσσερις ώρες κάθε μέρα για εννέα μήνες για να μεταμορφωθεί σε Captain Marvel. Τα αθλήματα που έκανε περιελάμβαναν τζούντο, μποξ και πάλη. 
 • Οι σκηνές μετά τους τίτλους τέλους γυρίστηκαν με άκρα μυστικότητα! Η Brie Larson έλαβε το σενάριο που περιείχε μόνο τις ατάκες του δικού της χαρακτήρα. Γύρισε τις σκηνές μόνη της, με κρυμμένο το σκηνικό πίσω της, χωρίς άλλον ηθοποιό παρόντα, χωρίς να γνωρίζει καν σε ποιον χαρακτήρα απευθύνονται τα λόγια της! Αργότερα η πρωταγωνίστρια προστέθηκε στη σκηνή με μοντάζ. 
 • Ο Έλληνας κβαντικός φυσικός Σπύρος Μιχαλάκης του Institute for Quantum Information and Matter at the California Institute of Technology, πρόσφερε τις γνώσεις του ως επιστημονικός σύμβουλος της ταινίας, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και για τις ταινίες Ant-Man και Ο Ant-Man και η Σφήκα. 
 • Ο Stan Lee πέθανε λίγο πριν ολοκληρωθεί το μοντάζ της ταινίας. Στους τίτλους της αρχής βλέπουμε ειδική μνεία στον δημιουργό του μαγικού σύμπαντος. Φυσικά δεν λείπει από την ταινία και η κάμεο εμφάνισή του, κατά την οποία φαίνεται να διαβάζει το σενάριο της ταινίας Mallrats (1995). Καθώς ο Stan Lee ήταν ήδη καταβεβλημένος και του έλειπε η συνηθισμένη του ζωντάνια, οι παραγωγοί χρησιμοποίησαν αδημοσίευτο υλικό της ταινίας Mallrats όπου ακούγεται η φωνή του να διαβάζει το σενάριο. 
 • Το τρέιλερ της ταινίας είχε 9 εκ. προβολές το πρώτο εικοσιτετράωρο προβολής του. 
 • Το όνομα Captain Marvel ακούγεται για πρώτη φορά στις σκηνές μετά τους τίτλους τέλους. 

Fun Deals
Smile

Γενέθλια θανάτου 2

Happy Death Day 2U

Παίζουν: Jessica Rothe, Israel Broussard, Phi Vu

Σκηνοθεσία: Christopher Landon

Κατηγορία: Μαύρη κωμωδία, περιπέτεια φαντασίας

IMDB: 6.3

Η φοιτήτρια Τρι Γκέλμπμαν ζούσε και ξαναζούσε την ίδια μέρα των γενεθλίων της, πέφτοντας συνεχώς θύμα δολοφονίας μέχρι που ανακάλυψε το δολοφόνο της, με τη βοήθεια του μετέπειτα αγαπημένου της, Κάρτερ. Τώρα στην ίδια λούπα έχει πέσει ο Ράιαν, φίλος του Κάρτερ. Η Τρι θέλοντας να τον βοηθήσει παγιδεύεται και πάλι και ξαναζεί από την αρχή την ίδια μέρα των γενεθλίων της! Θα καταφέρει να αποδράσει από αυτό το μαρτύριο λύνοντας το μυστήριο; 

Θέλημα Θεού

Grace a Dieu

Παίζουν: Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud

Σκηνοθεσία: François Ozon

Κατηγορία: Κοινωνική, Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα

IMDB: 7.5

Βασισμένη στα πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα που συγκλόνισαν τη Γαλλία. Ο Αλεξάντρ, ένας πιστός καθολικός, κακοποιήθηκε σε παιδική ηλικία από τον πατέρα Πρέιναρτ. Όταν μαθαίνει ότι ο ιερέας εξακολουθεί να δουλεύει με παιδιά, αποφασίζει να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του και να βάλει ένα τέλος. Κατόπιν δικής του επιμονής, ξεκινάει μία εκτενής αστυνομική έρευνα που από τη μία ενεργοποιεί κι άλλα θύματα του Πρέιναρτ, ενώ από την άλλη ανακαλύπτει ότι ο αρχιεπίσκοπος Φιλίπ Μπαρμπαρίν γνώριζε την αλήθεια και κάλυψε τον Πρέιναρτ. 

Οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν την προβολή της ταινίας, όμως το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Η ταινία βγήκε στις αίθουσες χρησιμοποιώντας τα πραγματικά ονόματα των κατηγορουμένων. Μέχρι σήμερα την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 700.000 θεατές. 

Νέες Κυκλοφορίες Για Ενοικίαση

Νέες Κυκλοφορίες Για Αγορά